Kallbadhuset 1 Kallbadhuset 2 Kallbadhuset 3 Kallbadhuset 4 Kallbadhuset 5

Pga för få anmälningar är vi tyvärr tvungna att ställa in våravslutningen.


Våravslutning med sillmiddag


Kallbadhusets Vänner inbjuder till våravslutning

Torsdagen den 24 maj

Sillbord med bastubad

 

Program:
Kl 1730 – 1930
Bastubad på Kallbadhuset

Kl 1930 – 2200
Sillmiddag på Västerport
Olika sorters sill med tillbehör, lättöl/vatten och kaffe med något sött

Pris:
200 kr (medlemmar)

Anmälan:
Anmälan gör du per mail SENAST SÖNDAGEN DEN 13 MAJ till

lars.ek.varberg@telia.com

 

I anmälan ska du ange

Namn
Adress
Tel.nr
Mailadress

på samtliga personer som du anmäler.

Anmälan är bindande fr.o.m den 14 maj
Deltagaravgiften kommer att faktureras.
Om vi blir färre än 30 personer är vi tyvärr tvungna att ställa in arrangemanget.

Varmt välkomna med förhoppning om en fin och vacker vårkväll.
Styrelsen

Aktuellt för badande

Träff med Kultur- och fritidsförvaltningen

Ordförande och kassör träffade den 4 april 2018 förvaltningschef Christina Josefsson och handläggare Per Eriksson på Kultur- och fritidsförvaltningen för att diskutera och bli informerade om olika frågor som har med Kallbadhusets drift och framtid att göra. 

Christina Josefsson informerade bl a om den förestående anbudsupphandlingen för arrendet på kallbadhuset. En planeringsgrupp har upprättats i Fritidsförvaltningen för att upprätta upphandlingsunderlaget. Gruppen inhämtar synpunkter från olika intressenter inför upphandlingen och där har även vi lämnat synpunkter.

I planerna inför Västerport kommer man att ta ett helhetsgrepp på hela området runt hamnen och där ingår även området runt Tullhuset och Kallbadhuset och hur Kallbadhuset ska exponeras och marknadsföras för att öka attraktiviteten i området och stärka varumärket Varberg.

Vid träffen diskuterade vi följande punkter:

Bristen på varmvatten vid stort antal besökare - tekniska förvaltningen ansåg att gasuppvärmning skulle bli det billigaste alternativet. Vi bad att man skulle kontrollera lagringskapaciteten och vår uppfattning var att de lagringstankar som finns för varmvattnet inte räcker till och att fjärrvärme skulle vara ett lämpligare alternativ.

Arrendeupphandlingen - nuvarande avtal löper ut den 31 mars 2019 och nytt avtal ska löpa mellan två och fem år

Priset - vi ansåg att priset är för högt pga att kallbadhuset under vintertid bara är öppet tre dagar i veckan. Per Eriksson informerade om att man undersökt priser på olika badhus i landet och priserna är ungefär likartade.

Skötsel av fastigheten - skötseln av fastigheten sköts i sin helhet av kommunen och vi framförde olika punkter som vi ansåg borde åtgärdas.

Mattor mot hala golv - särskilt i duscharna behövs mattor som skydd mot halka. De golv som är nu blir lätt väldigt hala om det finns tvål på golvet och fallrisken - särskilt för äldre - är väldigt stor.

Trappor ner till vattnet - en del trappor är i behov av reparation och översyn. Även halkmattor behövs fram till trapporna.

Målning och ev isolering av tornrummet - vi informerade om behovet av målning av omklädningshytter sam ev isolering av tornrummen.

Fasadbelysning - vi tyckte att det är synd att fasaden inte belyses eftersom den är en vacker sevärdhet även när det är mörkt. Christina Josefsson upplyste oss om att den frågan redan är uppe till diskussion med förhoppningen att det kan bli så.

Öppettider - vi framförde önskemål om fler bastudagar under vintersäsongen. Vi upplever att antal besökare har ökat och särskilt på lördagar med större sällskap. Fler dagar skulle kunna öka spridningen av besökare samt öka attraktiviteten för Kallbadhuset.

Ventilation i herrarnas fikarum - vi ansåg att ventilationen inte är tillräcklig eftersom all varm och fuktig luft stiger upp i kafferumet. Särskilt kännbart när det är mycket folk som duschar.

När vi får ytterligare information kommer vi att lägga ut den på hemsidan och vi tar gärna emot synpunkter för er för en framtida träff.


 Föreningen Kallbadhusets Vänner bjuder in till vårens bad- och kulturresa


Tyvärr har vi varit tvungna att ställa in resan eftersom Ribersborgs Kallbadhus inte öppnar fullt ut förrän den 16 april. Nästa resa planeras i oktober.


Ribersborgs Kallbadhus

 samt

Kulturen i Lund


Lördagen den 14 aprilKallbadhusets Vänner besökte Karlshamns nya kallbadhus och bryggeriet. Bilden tagen på kajen utanför Brygghus 19.

Glada och nöjda Tysklandsresenärer passerar Danmark på väg hem till Kallis

Det  finns fortfarande badlakan och sitthanddukar kvar, passa på!   

   Badlakan 250 SEK för medlemmar, övriga 300 SEK

Sitthandduk 150 SEK för medlemmar, övriga 200 SEK
Sitthandduk 100 SEK för medlemmar, övriga 150 SEK
 

Medlemsavgiften 2018

Dags att betala medlemskap för 201! Även nya medlemmar är hjärtligt välkomna, och årsavgiften för 2018 är endast 100 SEK.  OBS! Nu har vi Bankgiro med nummer 767-7792.

Du kan enkelt Swisha 100 SEK till 1236 140 313, men glöm inte att fylla i ditt namn och övriga uppgifter under fliken "Medlemsansökan"

Fint väder på Kallis? Kolla länkarna!

Klart.se
SMHI
DMI
YR.no

Vi vill gärna höra dina synpunkter

Tipsa på vår mejladress om det är något som ni vill att vi ska behandla i styrelsen!